Inflytt


När du ska flytta ​in i din nya lägenhet är det mycket att tänka på. Här kommer några råd från oss:TILLTRÄDE

Du har rätt att tillträda bostaden klockan 12.00 inflyttningsdagen. Inträffar den en lördag, söndag eller annan helgdag är det nästkommande vardag som gäller.​ Men vi kan säkert ordna nyckel ändå på helgen.


NYCKLAR

Nycklarna hämtas ut på vårt kontor på Kvarnstensgatan 8 i Motala. (Det svarta Containerhuset.) Boka en tid med oss innan du kommer!​ 


HYRA INFLYTTNINGSMÅNADEN

Hyran för den månad som du flyttar in i ska vara betald innan du kvitterar ut nycklarna. Även depostitionen ska vara erlagd. Ta med kvitto på inbetalningen om du betalar hyran och depositionen mindre än tre arbetsdagar innan nyckelkvittens. ​Hyresavier mailas ut från vårt ekonomisystem. Hela fastigheten samfaktureras kvartalsvis.


AUTOGIRO

​Din hyra kan betalas med autogiro dvs att hyran dras automatiskt varje månad från ett konto som du uppger. Är du intresserad av detta så maila oss på ekonomi@innerstadenfastigheter.se så hjälper vi till att lägga upp tjänsten. Det kostar inget extra.​


ELAVTAL

Teckna ett elavtal i god tid innan inflytt. Ta kontakt med Vattenfall på tele 020-82 00 00 alt. www.vattenfall.se och var beredd på att uppge adress och lägenhetsnummer på din nya lägenhet. I vissa fall kräver de även VAN/ mätarnr.


INTERNET/ TV

Vi har öppen fiber via iTUX. Internet beställs på https://motala.Itux.se och välj leverantör i listan. Önskar du få basutbudet på tv så ska du kontakta Tele2 för att be dem leverera tjänsten.Vi har ett specifikt avtal med dem så att deras grundutbud är kostnadsfritt för alla hyresgäster. Glöm inte att säga upp ditt tidigare internetabonnemang.


HEMFÖRSÄKRING

Glöm inte att skaffa hemförsäkring med ansvarsförsäkring. Vi rekommenderar Länsförsäkringar.

Kontaktuppgifter: anna.palm-lundberg@lfostgota.se, 011-290221.


FÖRRÅD

Ditt förrådsnummer står i hyresavtalet, viktigt att ta det förråd man blir tilldelad. De som bor på Östermalmsgatan 47 och 49, har sitt förråd beläget i 49ans källare. De som bor på Östermalmsgatan 45 och Kvarnstensgatan 8 har sitt förråd beläget i källaren på 8an. Vi rekommenderar att lägga plastplattor på golvet i ditt förråd då källargolvet kan riskera att bli fuktigt. Eget hänglås införskaffas.


TVÄTTSTUGA

Boende på Östermalmsgatan 47 och 49 tvättar i tvättstugan på Östermalmsgatan 47 bredvid hobbyrummet. Boende på Östermalmsgatan 45 och Kvarnstensgatan 8 tvättar i källaren på Östermalmsgatan 45 bredvid gymmet. Tvättstugan bokas via nätet där man laddar ner en App på telefonen på: https://boenderegistret.se/bv/login.php

Inloggningsuppgifter enligt nedan:

Användarnamn: Sven Svensson (ditt för och efternamn).

Adress: Östermalmsgatan 45 (din adress).

Lösenord: 1002 (ditt lägenhetsnr, man kan ändra lösenord själv sen).


FELANMÄLAN.

Är du i behov av akut hjälp vid t ex brand, vattenläcka, stopp i toaletten, är utelåst eller krossade glasrutor?​


Securitas jour 010-470 52 22 (​16-07 vardagar samt 00-24 helger/ röda dagar).

Innerstaden jour 0735-36 55 96 (07-16 vardagar).


Övrig icke akut felanmälan görs till: hej@innerstadenostermalm.se

Se vad som mer anses vara akut eller inte akut i den digitala boendepärmen; https://innerstadenostermalm.se/boende/faq-boendep-rm


FLYTTANMÄLAN
När du flyttar måste du göra en flyttanmälan till Skatteverket (https://skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din adress till samtliga myndigheter och även till många företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se).


ÖVRIGT/ KONTAKT.

När det gäller övriga frågor så kolla först i den digitala boendepärmen; https://innerstadenostermalm.se/boende/faq-boendep-rm Hittar ni inte info där så maila till: hej@innerstadenostermalm.se så hjälper teamet på eftermarknad dig med ditt ärende. Lite annat smått och gott finns även på instagram @innerstadenfastigheter.